Why, then, do you loo Come and learn to make eggs and eggs leave family meetings on the occasion of the Cambodian entry!

Every year, in mid-April or paramedics, a month when Cambodians often celebrate traditional Khmer holidays, never disrupt each home. Of course, each home will be happy to gather their relatives and friends far away in the villages have prepared a house, a cake for receiving a new angel and Therefore, to fit this happy opportunity, the September website will be distributed Remember how to make eggs and eggs for your friends to keep all the family meetings. Below are a way to do so as well as ingredients:

ជារៀងរាល់ឆ្នាំនៅពាក់កណ្តាលខែមេសា ឬខែចែត្រ ជាខែមួយដែលប្រជានជនខ្មែរតែង​ប្រារព្ធធ្វើពិធីបុណ្យ​ចូល​ឆ្នាំ​ខ្មែរ​ប្រពៃណី​ជាតិមិនដែលអាក់ខាននៅតាមគេហដ្ឋាននីមួយៗឡើយ។ ជាការពិតណាស់ នៅតាមផ្ទះ​នី​មួយៗ​នឹងមានភាពសប្បាយរីករាយជួបជុំកូនចៅ ញាតិមិត្តបងប្អូនជិតឆ្ងាយតាមភូមិ​ស្រុកបានរៀបចំផ្ទះសម្បែង នំ​ចំណី​សម្រាប់ទទួលទេវតាឆ្នំាថ្មី និងម្ហូបអាហារ បង្អែម ភេសជ្ជៈសម្រាប់កូនចៅផងដែរ។ ហេតុដូចនេះហើយ ដើ​ម្បី​ឲ្យស័ក្តិសមនឹងឱកាសដ៏សប្បាយរីករាយនេះ គេហទំព័រ កញ្ញា នឹងចែករំលែកពី​វិធីធ្វើបង្អែម​ពងមាន់​នំអ៊ី​ទុក​សម្រាប់​ប្រិយមិត្ត​ធ្វើទុកញុំាជុំគ្រួសារទាំងអស់គ្នា។ នៅខាងក្រោមជាវិធីធ្វើក៏ដូចជាគ្រឿងផ្សំរួមមាន៖
ចំណាំ៖ សម្រាប់បង្អែមមួយប្រភេទនេះគឺមិនសូវចំណាយពេលយូរប៉ុន្មាននោះទេ តែវារាងយូរ​បន្តិចនៅ​ពេល​លុញនំអ៊ីឲ្យតូចៗប៉ុនគ្នាល្មម។ បើអ្នកមានសមាជិកគ្រួសារច្រើន អ្នកអាចលុញ​កាន់តែ​ឆាប់លឿននិងរហ័ស។
គ្រឿងផ្សំ៖
ម្សៅដំណើប 500g      
ទឹក 6 កែវ
ខ្ទិះដូង 300 មីលីលីត្រ​     
ស្ករស ១ កូនចានតូច       
 ពងមាន់ 10 គ្រាប់     
 អំបិល មួយចុងស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
ម្សៅឆា 1​ស្លាបព្រា​បាយ​ (មិនដាក់ក៏បាន​តាម​ចំណូលចិត្ត)
ខ្ញី​ ៥ ជំនិត​ (ដាក់ក៏បាន​ មិនដាក់ក៏បាន​តាម​ចំណូលចិត្ត)
វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូង អ្នកត្រូវលាយម្សៅដំណើបជាមួយទឹកល្មម រួចហើយ លុញជារាងមូលៗតូច។ ក្រោយមក ត្រូវដាក់ស្ងោរ​នំ​អ៊ីឲ្យ​ឆ្អិន។
២. បន្ទាប់មក ដាំទឹកឲ្យពុះ រួចដាក់ ខ្ញី​៥​ ជំនិត ស្ករស និងអំបិលចូល ហើយបន្ថយភ្លើងបន្តិច។
៣. បន្ទាប់មកទៀត គោះពងមាន់ដាក់ក្នុងទឹកស្ករទាំងអស់ក៏បានឬ ចង់ គោះពងមាន់ដាក់ចាន ស្រង់ពងក្រហមចេញពីផ្នែកសខាប់អន្ធិលចេញពីគ្នាក៏បាន។
៤. បន្ទាប់ពីនេះ យកស៊ុតស ដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងទឹកស្ករ កូរបំបែកឲ្យឡើងជាសរសៃៗ រួច​យក​ម្សៅ​ឆា​ ១ ​ស្លាបព្រា​បាយ​ ដាក់ទឹក​​បន្តិច​ក្នុង​កូនចាន​ កូរ​អោយ​រលាយ​​សប់ល្អ រួចចាប់​ចូល​ឆ្នាំង​ទឹកស្ករ កូរអោយ​ឡើង​ខាប់​។
៥. ចុងក្រោយ ចាប់ផ្ដើមចាក់ស៊ុតក្រហមចូលឆ្នាំងទាំងមូល រួច​បិទភ្លើង​ ក្រោយមក​ដាក់ នំអ៊ីចូល យក​ខ្ទិះដូង​ដាក់​ដាំអោយពុះ ដាក់​អំបិល​បន្តិច​ ដាំ​ឲ្យឆ្អិនបន្តិច ដួស​បង្អែមដាក់ចាន​ រួច​ដាក់​ទឹកខ្ទិះ ពី​លើ​ជាការ​ស្រេច។
ភ្លក្សបង្អែមឲ្យល្មមទៅតាមការចូលចិត្តរបស់ខ្លួនហើយ ត្រូវដួសដាក់កូនចានជូនសម្រាប់លោកអ្នក​មានគុណ​មុន​សិនដើម្បីបានពរជ័យពីឳពុកម្តាយ លោកយាយលោកតា ពូមីងរបស់អ្នក។ បន្ទាប់មកទៀត អ្នកអាច​​ទទួល​ទាន​នៅ​ផ្ទះ​យ៉ាងសប្បាយជួបជុំសមាជិកគ្រួសារប្រកបដោយសុភមង្គល៕

Post a Comment

ទីនេះសំរាប់សរសេរខំមិន!

Previous Post Next Post